My photo
saya begini dan saya bahagia .

Sunday, October 31, 2010

WITH LOVE

special thanx for MNZR sbb lately ni dia slalu post yg
agak2 sweet honesty kat wall aku
saye sayang kamu sangat2
even kamu bz and da x cam dulu lg tp sy ttp syg kamu
sy rindu bile luv2 pusing atas kepale dulu2 8))
sayang,
lau kite knl seseorang tu,kite dpt rase perubahan die even sikit pon.
ingat tu.

 thanks sbb buatkan dua bnde alah kat atas ni.sy suke sgt 8))


sayang selalu kat kamu,
jgn pernah tok berubah ye 8))

JANNATULMIZAN BANON

assalamualaikum 8))

semua org kat dunie ni kan mesti ade name tersendiri.xkesa lah name kau sesedap or seburuk mane pon,yg penting korang patut bangga punya name tersendiri..well,nak dijadikan cerita,aku nk story sket pasal name aku ni. name penuh aku ialah JANNATULMIZAN BINTI HAJI BANON.sebut betul2 ya! name ni pelik kan..aku rase dalam dunia ni cuma aku sorang j yg ade name cm nih..abah yg bgi name kat aku..dan aku sangat berbangga punya nama unik seperti ini..thanks abah!! abah kate name aku ni maksudnya "NERACA SYURGA" .woihhh..besar sungguh makne name aku ni kan.aku rase diri aku xde la same sgt dgn maksud sebenar name aku ni..aku masih ting tong jer..huhu..xpena nak matang2.

disebabkan name aku yg agak unik ni,so ramai la yg tersalah panggil name aku ni.lepas tu banyak la pulak panggilan name aku nihh..contohnya : 
  • time kecik2 dulu nenek aku dan mak cik sepupu sepapat aku suke sgt pnggil aku MIJAN . haha..dorang ni mmg lidah jawa. org2 jawa biasanya akan tukaqkan sebutan "Z" kepade "J" . xcaye tanye ar org2 tua kt kg aku ni..mesti punya sebutan dorg cm tuh. and sampai sekarang ade gak kawan2,sedare2 yg pnggil aku cm tuh..
  • dulu2 time kecik2,arwah nenek aku selalu pgil aku "si bundar" or "si bulat" sebab dlu mata aku sgt la besaq dan muka aku sgt lah bolatt mcm bola.dan muke aku smpai skrg kekal ke'bolatannya mcm bola!
  • lau kat uma lak,aku biase dipanggil 'MIZAN' , 'IZAN' , 'ZAN' dan yg pling populer ialah 'MIJOT' or 'JOT'. name 'MIJOT' ni sume mak punya pasal lah.sape soh bubuh name ni time marah2kan aku kecik2 dulu..kan da lekat.sedare2 yg rapat ngn aku pon kdg2 pgil name ni.dan yg kelakanye name ni pon kawan2 aku pgil jugak..kawan2 rapat lah..law kt fb tu sape yg pgil aku MIJOT mmg dorang kenal aku sedalam2nye lah.so MIJOT ni adlah name komersial aku and org yg tertentu,layak and betol2 rapat j boleh pgil mcm family and the real friends.
  • masuk skola rndah and skola mnengah aku dipanggil dgn name MIZAN je..skola rndah dlu ade gak yg pgil aku 'MI' tapi yg lekat pnggil aku MI smpai skrg mestila elin,yana,suzi,ct and ecah bejo j . name MI ni mcm sekema lah..that why la aku xbape suke.
  • time aku skola menengah mmg ade cikgu2 yg xble bla pgil aku 'JANNAH'....woooo,aku mmg pantang sape pgil aku jannah..euuuuu,baik nye name...kampung nye name...xmau aku..lagi2 cikgu bio aku cikgu norza tu.suke sgt pgil aku cm tu..grrrrrr.
  • kawan2 yg suke menganjing kdg pgil aku ATUL...bapak geli name ni..nak termuntah2 aku wei..hahaha.
  • masuk dunia politeknik pulak,time aku amek kos diploma kejuteraan mekatronik (DEM),dak2 dem pgil aku MIZAN jer..kdg2 dak mekanikal len pgil JAN or MIJAN...haaaa...name yg berulang kmbali..aku suke dorang pgil aki mijan..mestila sweet.haha.bile aku tuka kos ke diploma pgurusan plancongan lak (DUP) dak2 ni boleh lak pgil aku JANNAH??? WHATHE......pastukan si LIDA n LISA kembar tu lah yg bubuh name aku 'IJAN' . then sume dak2 DUP pon pgil aku ijan..so kat poli aku ade dua nama iaitu MIZAN dan IJAN dan kdg2 MIJAN or JAN.
  • pastu bile aku pindah uitm,aku masih kekalkan name IJAN . so dorang pgil aku IJAN lah...IJAN or JAN jer.. sbb tu lah law kat fb,korang akan 6pak org pgil aku dgn berbagai2 name...IJAN.MIZAN.MIJOT.MIJAN or JAN..very colourfullkan name aku ni..haha.
banyakkan name aku ni,belom masuk name fofuler or name bongok2 aku tu..haha,lain kali la cerita yee..then disebabkan name akuyg agak pelik ni.so byk la mistake pd sebutan name aku nih ha..contohnya :
  • aku ingat lagi time pertandingan pape yg aku masuk especially bile aku msuk prtndingan kaligrafi tulisan khat skola mnangah & agame..MC sllu slh sebut name aku..ZAINATUNMIZAN lah JANNATUL BINTI MIZAN lah...WHATHE.........
  • yg ni pling klaka time bengkel easy-to-math , si penceramah tu tibe2 tnye name aku sape..then aku jawab lah name aku jannatulmizan...aku jawab mestilah plahan kan..ble plak die kate "ape??? JUMANJI??? bapak bangang penceramah tu..ble plak die kate name aku jumanji...pffffftttttttt.
  • bile aku knalkan diri dgn name pggilan aku MIZAN or IJAN..mesti dorang tnye...asal name laki???? grrrr...panas aku dibuatnye.
ade jugak mistake dgn segala sijil2 and piala2 aku wei.mmg lawak lah name aku jadinyer..lagi2 bila s sijil and piala tu penting dlm hidup aku.
  • sijil-sijil aku kdg2 aku yg salah eja macam JANNATUNMIZAN ,JANNATULMIZUN (ni kelaka doe) or JANNATUL MIZAN . name aku xjarak oke.
  • piala yg penting dlm hidup aku that is piala pelajar terbaik spm 2008 (senarai ke10 terbaik lah konon2nye siap dpt naek pentas terima anugerah lgi) . name aku kat piala tu ditulis JANNATILMIZAN...bapak bodoh!! macam nk campak jer piala tu wei..hadoiiii...tensen.
kesimpulannya, name kita akn jdi berbagai2 sebutan sepanjang kite hidup nihh..tak kesah lah ape ape pon sebutan dan panggilan..tapi yg penting sampai mati pon kite akan guna nama sebenar kita.nama sebenar yg berBIN or berBINTI bapak kite. name bapak kite tu kita akn bawak sampai mati wei. bagi aku,aku xkan buat perkara yg memalukan mak n abah aku. laupun aku ni HUHAHUHA ,tp aku sedar n ingat semua psanan abah aku spaya jdi PEREMPUAN YANG BAIK-BAIK . alhamdullilah,aku rase aku xlanggar lagi psanan abah aku tu. aku sbnarnya prlukan someone yg ble handle and bimbing aku.yelahh..diri sendiri xbetul,xkan nk bimbing org len kott..

so sebut dan eja lah betul2 nama aku
JANNATULMIZAN BINTI HAJI BANON

menguplod pic pic zaman gua muda sikit 8))



assalamualaikum semua T___T


hey,nak tau x hari-hari sy kt kg mmg sgt best sbb dpt live mcm dulu.no more class,no more assigment,no more report and no more bengkel . such a wonderfull life when we're woke up,everytng was prepared by my mak..even nak srapan pon already prepared on the table..kdg mak cakap xpayah basuh..fuhh heaven giler! 

pasal hal masak memasak plak,mmg tak lah lau aku bgun pon da pkul 12 tgari..tpt jer pkul 12.30 mak aku da mule bsing dah...MIZANNNNNNNNN..BANGUN!! haha..time tu aku bgun and trun2 je mak da siap masak..heaven kan?? mmg heaven tok seminggu nih..start next week aku xble la bgun lewat2.yelah..kne la jugak masak and basuh baju kan..xkan la lemak sgt xnak tlong ape2..anak dara kot 8))

tapi kan,perasaan ni ttp bosan jugak sbb kawan2 kg x balik lg.aku j la sorang2 yg awal balik.yg ade pon syakila..itupon die ade prob ngn family die,xkan nk ajak kua kot..GENG GAGAK HITAM!! aku tunggu korang balik..nnti bley ronggeng same2 lg..kite nnti lepak kafe makan sup tahu ye 8))





Wednesday, October 27, 2010

TERASA TAK SEDAP HATI DAN RASE MAU SAJA MATI.

assalamualaikum dan selamat pagi2 bute,
waktu skrg adlh pkul 3 pagi dan aku masih belom tido.

aceli,aku da tido sbnarnye..tp krjap2 bgun pahtu tido balik..today kan aku rase mcm pelik giler woo..borrrr pon ye gak.ptg tadi aku decide pg meronggeng sorang tanpe hala tujuan..aku nek bas smpai ke kl..niat nk p kl sentral then g midvalley..tp tetibe plak drop kat sentral market..lepak2 situ jap..cuci2 mate pas tu bla..mmg xde prasaan!

pastu aku nek lrt ke kl sentral then g midvalley..jalan2 sorang kat mid mcm org giler..xde soul lgsg..ntah laaaa..pahtu makan kfc sorang2..sedey woo..sebak tol mkn sorg2..8(( . pastu pusing satu midvally sbanyak 88 kali pusingan..pastu tnggu akak aku balik keje kol10 then balik uma..balik uma kemas2 barang nak bawak sok and mesej2 ngn zihan tp mcm xserupe mesej..geram aku..mcm nk pg pelempang and kuase ka me ha me ha aku kt die tu.msg nak xnak pastu hilang..wutever...wutever...wutever....sukehatilah..die penat kot and aku pure2 paham n toleransi lah..8((

dan sekarang ni aku tgh taip blog tp mcm xde prasaan je..whwt the hell??? mane jiwe aku wey?? knpe aku rase macam XDE HATI,BERJAUH HATI,XDE JIWA,HATI KOSONG AND XSEDAP HATI..ade kau kau kau kau kau kau kau amek peduli hal aku?? aku pon nak luahkan prasaaan gak..prob aku cm ne plak kan?? grrrrrr....*tibe2 aku mengamuk ni knpe???* ntah la..tibe2 rase tertekan...chill sudeyy.

esok aku balik kg dah.nnti da sampai kg aku nk rehat2 seminggu then baru cari keje.sbnarnye aku sgt la x sedap hati nk naek bas ni...tkot jd mcm tregedi 101010.giler ar..bg aku trauma seumur hidup jer..aku takot wei..aku takot wei...doakan aku selamat perjalanan pg dan balik ye..akku xmo mati lagi..aku nak kawin dulu..8((

zihan...kamu bt sy jauh hati mlm ni..sokeylah..sy rindu and syg kamu slalu.

chau.
elmo elmo elmo
bf baru saye!

Monday, October 25, 2010

SUMPAH, I MISS U !

perhatian!

saya sangat rindu rindu rindu rindu

rindu serindu serindu rindunya

dengan

MNZR

sy.

die busy la skrg!

oke sy paham 8))

i love u sayang!

rindu kamu sangat2lah.
 
cpt2 la xbusy ye.

26 okt 1.35 a.m

AKU DAN JUGA FACEBOOK

assalamualaikum awak-awak semua,

ketemu jua kita di malam  yg agak bersahaja ni dgn aku yg tak mandi lagi,bau pon da mcm belalang mati..fuhhh..i xkesah pon i kesah pon,yg penting i wangi jer oke..mlm2 nnti i mandilah..baru lah segar bugar dan sgt sedap untuk tidur.well,according pd tajuk post aku kat atas tu AKU DAN SEPATU BIRU eh bukan bukan AKU DAN JUGA FACEBOOK . hehehe..nak story sket pasal sejarah fb aku ni..

FACEBOOK jannatulmizan banon ini ditubuhkan pada bulan februari tahun gajah pale hotak kau .! oke siriyes la si cantik oi..fb aku ni dibuat oleh aku time bulan februari thn ni lah..sminggu b4 bufday aku..sgt gayat bile tgok dak2 uma ade fb kan,aku pon wat lah...so that mean da 8BULAN plusplus umor fb aku ni..dulu2 men myspace and friendster jer..skrg sbb knon2 matang,so aku ade lah fb pulak..

lau ikot sejarah fb aku ni mmg da kesejutaan kalinye aku tukar name kat fb aku ni.annoying kan??? bajet jer minah ni tukar2 name,ingat kau tu populer ke?? AKU HOT LAH AKU HOT AKU HOT DOG !! *tibe2*..
antare name2 fofuler aku kat fb ialah :
  • kala janna  (ouhh,gedik nak mampus)
  • jannatul mizan jannatul   (pelik x name ni?)
  • jannatul mizan (biase jer)
  • jannatulmizan banon (formal)
  • cik janna jmb (errr..poyo)
  • mijoit d'mon (ecah yg pakse aku wt name ni)
  • ouh kinda dinda (name yg sgt aku suke)
  • ouh ijan (name skrg...okey la tu)
heee...gedik x aku tukar2 name ni..euuu,tah pape pompuan ni kan...kawan2 aku pon naek pelik sbb aku asek tukar name jer...WHAT THE HELL?? suke hati i lah...lempang nak lempang??? OMG OMG OMG..kejamnye aku nk lempang orang ni!

ade sorg sister ni ckp..ala si ecah tu..ala si lovely aisyaa tu die cakap post2 status aku kat fb kadang2 macam bangang and x masuk akal beb..dia kate status aku sumer kelaka..KELAKA ke CELAKA??? OMG OMG..oh tuhanku..bkn patutnyer sedih ke wei?? hahaha  kaumerepekapenigonjol ..sudahsudahsudah!! ecah kate status aku same cam abg aku wei.abg aku si MUJIB BANON tu..tahap kesengalan aku same mcm abg aku..abg aku tiru aku or aku tiru abdg aku??? wutever wutever...lalallalala.adek badek katekan,so kesengalan haruslah sama ye..haha.

lau hang nak tau..aku ade buat peraturan pd diri sendiri bile berfesbuk.yaaa..peraturan ini adalah peraturan yg dipengaruhi oleh fana. aku name kan peraturan ini AKTA FB IJAN KANON KESEKSAAN CEKIK SAMPAI MATI . lau aku langgar ini rule,nasiblah arwah aku jadinye..
  • PERTAMA- aku hanya dibolehkan post a new post maksimum sehari 5 kali dan minimum sehari 2 kali.so law lebih maknenyer aku nk jd arwah la tu.xkan nk slalu sgt post kan..nnti org meluat and xkn xnk post ape2 kan nnti org tensen sbb OUH IJAN pasif jer..bhahahhaha *ketawe guling2*
  • KEDUA-kalau status yg aku post tu xde org komen dalam mase 10 minit,status itu harus didelete serta merta..malu beb,malu....mane nak letak muke ni law xde org komen kt status kite tu.. so,haruslah segera dipadam dlm kiraan 10minit mase berjalan..dlm mase 10minit tu ade org like paling koman 1 like je pon maknenye selamatlah status aku tu dari dipadam.MINIMUM-1 LIKE ya kawan2 !! haha
  •  KETIGA-bosan2 lau aku terrajin update status tu kan n tibe2 aku rase annoying n wat org yg bace pon rase annoying,aku akan MUSNAHKAN STATUS AKU! xkisahlah ade 100 komen ker..aku peduli ape..asal aku rase annoying aku akan padam.
  • KEEMPAT-bab2 uplod pic ni suka hati i la nk uplod bape byk ponnnn....suke hati i lah..fb i kan..LOSER LOSER LOSER...law anda anda nak rase annoying sila kanlah..silakanlah..then aku wajib tukar po5 pic 4hari sekali..barulah hidup namenyer!! haha...annoying nyer aku kan kan kan???
  • KELIMA-ape2 notification yg menyemak kat wall aku tu (aku komen status org kua kat wall,aku komen pic org kua kat wall,aku apprve org kua kat wall,aku delete org xkua lak kat wall,aku wat tu wat ni pon nk kua kat wall...mcm CELAKE fb ni) OMG OMG mencarut lg aku ni..so sume notification aku haruslah aku delete sbb xmau wall aku nampak semak dgn sampah2 tu..so korang akan dapat tgok wall aku bersih dr segala notificationlah..annoyinglah semak2kan wall sendiri ni..nnti ade lak yg nk stalk kite kan?? bajet mcm ade STALKER nak stalk wall ko lah ijan oi!
  • KEENAM- lately ni aku soh kak syira wat kan setting untuk status aku bia nampak kemas jer..ala setting bia jd feedback tu..yelah xde la terjurai2 komen org kua kt wall tu..bleh di'hedikan dan memerlukan kite click feedback je untuk kite tgok balik komen tu...SMART DAN SIMPLE BUKAN??
  • KETUJUH-ruang im tu...aku akan always offline lah..yela,nnti ntah sape2 yg im aku..nnti aku xlayan dikata aku sombong lah,kejam lah,hidung tinggilah,seramlah,hodohlah,cantiklah...WHAT THE HELL?? time aku nak im dgn zihan and kawan2 yg dikenali j la aku on im tu..salah aku gak kan sbb apprve org yg xknl sgt..hahah..tp skrg aku da mls apprve org yg xknl sgt..BAJETNYE AKU BAJETNYE AKU..natijahnye xde sape pon sbnanyer yg add aku wei..haha.
  • KELAPAN-aku adalah STALKER terhebat...mmg hebat wei sbb aku suke stalk kawan aku satu satu..maaf ye kawan2.aku tau perkembangan semasa korang..ckp j sape..aku tau pnyer berite terbaru korang...hahaha..ni la aktiviti mase lapang aku..IJAN SI STALKER.
  • KESEMBILAN-(peraturan terbaru) aku kene berannoying dgn MNZR aku tu..ya sudah tentu mesti..aku kene gak post ape2 kat wall die bg menunjukkan aku ni gf die..hahahha..ape2 j lah..bia satu dunia tahu MNZR ade gf yg annoying mcm aku ni...OMG OMG OMG nak bunuh diri rasenyer..well,kiteorg mmg slalu annoying dlm fb pon..bia lah bia lah..dgn bf sendiri j pon..ade aku kacau kau kau kau kau?? xkan..so jgn jeling2 dkat pakwe aku tau..die relationship ngn OUH IJAN! apepunyabangangakuni.
  • KE'TEN- belum ade lagi lah . xde modal nk tulis peraturan ape.
fuhhh..tu dia peraturan2 aku dgn fb aku..annoying x? annoying x ? annoyinglah..kisah la plak aku kan..so sape2 yg x senang dgn ape yg aku tulis sila lah jelessss...eh bukan..sila lah ignore kan je ek..aku mmg BERMULUT JAHAT mcm ni..oke lah ade satu esaimen terakhir yg kene anta sok..oke babai...leb uuuuu oll!!
adiosssa,emigossssa aku berambus..chau!



AWEK KAU ANNOYING DOE!

i mau wat geng umpatan sekejap ni
i tgok lah kat profile fb mamat ni kan
kisah die ngn awek die
sangat la romantik si awek die ni
sampai i pon terkezut dgn keromantikannyer
hahahah
si awek die ni sgt rajen amek pic2 diri sndiri
cun gilar dan sudah semestinya comel
comel sampai i yg perempuan pon tergoda goda goda ! apekaumerapunisetan
and yg paling lawaknyer die pg tag pic2 comel2 die tu kat pakwe die
 
TAG PIC2 COMEL DIE KAT PAKWE DIE
bukan satu beb
bukan dua bro
bukan tiga nyah
tapi semua
SEMUA
byk kot!!

mestila annoying
perlu ke tag byk2 weh
gedik wei gedik
at least lw ko nk tag satu dua oke lah
ni sume pic 44keping ko nak tag??
ape motif...
hahah..ayat mcm i jeles kan..
tidakk,i xjeles pon oke.

i xkesah law nk tag2 post ke,lagu2 ke,artikel2 ke,video2 ke,
pic kawan2 ke,pic katon2 ke,pic pmndgan ke sbb i pon bt pkre yg same
tp jgn la tag pic diri sendiri smpai 44 kali tag.
hahah...sgt kejam i ni kan.
i peduli ape??
u kutuk i,i kutuk u lah
enuff bukan??

Saturday, October 23, 2010


assalamualaikum sayangs 8))

hey hey,name aku ijan..pgil sy ijan,untuk lebih oldskul pgil aku mizan,untuk lebih anggun pgil aku jannah,untuk lebih kkluargaan pgil aku mijot,untuk lebih kawan2 pgil aku mijan,untuk lebih real pgil aku JANNATULMIZAN si cantik jelita..untuk lebih streotaip apekaumencarutnihantuu!!   lupekan jer..

sy ade watak baru,pgil sy ijan chibi maruko chan oke.ni dia pic pasport sy.

 comelkan,inilah aku zaman muda sikit 8)

aku tengah sedih ni,dis week mmg rase mcm tertekan sikit doh.ouh tertekan nyer aku..tertekannyer..tpi sape je amek tau??? kau  kau  kau  kau ?? ade amek tau sal aku..tidak kan..pg jahanam kau lah! *tiba2*.aku xder mud lah pagi2 bute nie..dgn xmandinyer,rambut da serabai,muke da mcm katak mati dan juge bau badan mcm bau ikan mati..woooww,sila lah jeless...

aku nak buat list lah ape yg bt sy xoke dis week,sila la tgok 8)) mane tau anda ada ciri2 yg buatkan sy berjauh2 hati..BINGGO!

pertama-pasal belog ouh kinda dinda aku ni ha..asal ar layout die wane merah jer??? aku temper btol lah..bkn ke dulu ecah da watkan bertape jambuunya belog aku nihh..than tibe2 merah jer..sgt marah la wei!! grrrr..merah simbol seks oke???? *yeker*..ahh,yg pnting aku xsuke wane merah nihh!!

kedua-aku check kat atm dan duit aku da kosong..u tau x kosong?kosong?kosong? 000000...ouh,bertapa sedihnyer aku wei..maybank,rhb and BIMB..sumenyer 0..cam ner aku nk meronggeng wei..aku xdpt trime knytaan lah aku da xder duit..rasenye macam nak cepat2 habiskan hari selase pahtu blik kg then tros keje.aku nk cari duit banyak2 wei.duit sgt penting bg aku..ye sgt penting!

ketiga-tadi mak call,tanye duit ade ke x..then aku jwb la xder..haha..ayat mengayat nak soh mak bank'in kan.yelahhh mak,anak mak da lame xmkn sedap2..cehceh,cewahhh..pahtu aku msg kak nora aku soh abg shafik msukkn duit..sgt untungkan ade abg n akak2..tidak di lupa'in jugak kat kak bunga aku..mlm nnti aku nk mintak die wit..xkire..!!! bnde ni pon sptotnyer jd berite happy tp kne gak jd brite sedih sbb aku terpakse merayu2 kat orang,trunkan ego dan terhutangbudi lagi dan lagi..biarlah.

keempat-niat aku stay uma kak bunga aku ni nk saving la katekan. knon2 nk men masak2 kt umah akak aku ni..tapi satu barang dapo pon xder..so terpakse la aku berlapaq na.beli mknan kt lua yg x seberape tuhh..oishhh...

kelima-aku tibe2 tersgt geram dengan si MNZR tu.xtau..ttibe geram.tp xtau knpe? rase mcm nk kne pelempang jer muke die tu..die yg ignore aku k aku yg ignore die?? k msing2 ignore masing2..hadoi..terase mcm nk lompat bintang lak wei...sayang,jgn la wt sy mcm ni dong.....hmm,myb da len kot..suasane da xmeriah mcm awl2 dulu..die pon mcm da xnk gedik2 n annoying ngn sy? knpe sy xcantik kah? sy xmemberi layanan yg baikkah?? errrrr...wutever,wutever n wutever....yg penting JMB syg MNZR..btol lah ape saye kate dulu..perubahan akan ade mengikut mase..tidak! jgn pernah kau coba untuk berubah.

keenam-exam just around the corner dan aku x takut lgsung pon.pelik kan.kat u ni lg aku mls nk blaja wei..pointer aku mmg xkan sampai dekan lah..mmg x lah law blajaq pon men2,ponteng class slalu and wat esaimen last2 minute..grrr!!! xper,dpt pointer oke2 pon suda memadaiii...pointer yg memadai ni lar yg wat aku xoke..layak ke nnti degree nk tukar kos???? 

ketujuh-aku rindu dgn kawan2 poli sekalian..rinduu kot tetibe tgok pic2 mase kat poli..mmg berair mate ni ha..knpe la aku snggup tglkan poli eak..kawan2 sume..terase mcm melawan takdir plak..dari fom6 ke mekatronik ke tourism nak ke mekatronik balik pastu benti then ke uitm..sgt annoying rantai perjalanan aku..wei politeknik merlimau melaka..aku rindu ko!!

kelapan-dis week kan study week kan,so aku g la meronggeng sampai duit kat atm aku abis..bile aku tgok wan date ngn adi..kak effa dgn abe and dak2 kat fb tu dok tergedik2 amek pic same2 ngn bf dorang ouhh ouh terbakarnyee perasaan aku..jeles kah?? ya!! aku sgt jelesss...jelesss dan jeless..bile turn aku nk date weh?? bf sy jaoh ouhhhhh..nnti cuti sem pon die balik lmbat ouhhh..time tu msti sy da jd workhlic ouhhh..8((

tu jer lahhh yg buat hati ini tergundah gelana kesedihannyer 8((
silalah senyum wahai ijan,kau kan sekeras kerikil konon2nye.

Sunday, October 17, 2010

RANDOMLY



assalamualaikum :)

dan semestinya aku sgt sgt sgt lah bosan sejak 2 minggu ni. knpe tah,terase jiwe aku ni btol2 kosong and x bermaye..even dak2 uma wat huha n maen2 bnde yg x sptatotnye masuk dek akal pon aku ttp rase cm xde rase..woihhh..prasaan yg xder prasaan lahhh..

minggu ni pon asek bz ngn esaimen yg mcm tah pape 2..annoying lah..ingat lg weekend lpas aku x tido pon...mmg mate ni agak koyak rabak lah..mcm zombie jer aku kt kelas time isnin tu..haiyohhh..aku pon bt2 la mcm demam konon2nyer..

terase mcm nk pg holiday sorang2 hilangkan tekanan2 yg ade kat pale hotak jiwe rage aku ni..giler celake lah prasaan nie wehh..even aku da plan mcm2 weekend nie aku ttp dok tersadai kt katil double dacker aku ni..mmg xde smgat kesukanan nak kua..

sbb kebosanan and jiwe kksongan ni mlanda diri aku aku pon asek on9 fb and berblog jer,wlaupon natijahnye hati aku sirna dan juge xde lampu lip-lap yg bisa berwarnai hidup aku kini *ayat agk strerotaip yek,perlu!

aku rindu kg ouhhh..aku x saba nk keje,aku xsaba nk jd kaye balik,aku x sabar nak shopping2 dgn duit aku sndiri..nk keje mane eak??  kenny ? pizza ? oldtown ? big apple ? MK ? rengit kafe ? big cinemas ? MBO ? parkson ? mane2 jer la..tp xmgkin aku nk keje kfc,mcd sbb ape kelasss..haha *ketawe riak* , keje kilang lg lah aku xmau...bkn demand tp mmg demand..aku mmg xb'minat keje kt tmpt len kcuali kdai fast food..nape ntah..even penat aku ttp gak suke kt kdai mkn.

mau tergedik2 letak gambarnya disini boleh ngak??? huhu

isnin pagi-mate da mcm terkoyak rabak sbb xtdo lgsg 2 hari . huiii,sila abaikan eyes bag sy oke! 8)
kening pon da x nampak..huii,ble pkai kning palsu x??


 ni pon same..muke xcukup tido dan menampakkan kepale aku yg besar mcm 
kcg kuda serta puan puff(guru memandu spongebob)
dan juge pipi yg agak tembam bak apam balik wehh..*gemokgemok*

time tgari gap antre ke class ptg..bilik sgt lah bersepah..loker mmg mcm rumah sampah.
*muke aku putih jer,tq cik matahari sbb menampakkan lg muke aku lebih pelastikk*
nampak x parut TAIKOO aku kt kening sebelah kiri..hehe

 dgn fana yang konon2 comel buat muke bgitu padahal aku dkt2 die ni bau die da mcm ikan mati
*xjujur sgtlah* otw to mcd

 pic 2 mggu lpas kott,time nie aku xtmbam sgt sbb time tu bdn aku tga susut giler.

nk g class agame dan aku terpakai tdung nie..men bantai jer padahal muke da cm iras kelape sawit
haha

 peristiwe di giant shah alam-binatang ape tah nie..cicak k crocs???
aku men bedal jer..niat hati nk kasi lebur ini binatang gune asid..kahkahkah

 melepakking sebentar di old town hari jumaat lepas dgn wan...
heee,mee kari mmg torbaekk.

plus,aku sgt rindu ngn si CK aku nihh
die xtau aku rindu die kott
tp sumpah aku rindu plus btambah syg kat die.
8((

Saturday, October 16, 2010

RINDU DIE 8((

aku rindu giler kot kat die
tp xtau die rindu kat aku k x..
zzzzzzzzzz
sbnarnyer kan,aku rase skrg die mcm da len j.
da x semesre cam dulu
but,normal kot law situasi mcm ni 
lebih lame kite caple,lebih xmesre
mcm gitu kah???

hmmm,relationship ni bia la kekal smpai bile2 eak.


cop2,aku bkn ape..aku just rase lain jer,
die oke j pon sbnarnye..
myb skrg ni bz ngn final kan.
aku tau die byk kerja n esaimen nk kene bt.
aku bkn nak merungut pon
tp aku xtau nk crite kat sape
aku try nak paham ni ha..

malaysia boleh,ijan pon boleh!

dorachan rindu nobichan!
sumpah!



PEJAM CELIK PEJAM CELIK,THE CONCLUSION IS :

satu ayat saje :

JANGAN PERNAH KAU COBA UNTUK BERUBAH

adios,amigos aku berambus ~

jiwa K'ANTI'AN

(sila click pd dialog diatas untuk mdpatkan imej yg lebih besar seluas pdg bola sepak)

AKU ANTI PENSYARAH!!
cik/puan/madam/sir/prof  &*#$%^@#  tu tah paper jer
buat tu la buat ni la,
esaimen tu la,esaimen ni lahh..
PUTUS FIUS BETOL
f*** lah, P******lah and what so ever!

 assalamualaikum and greetings to all, based on the statement above kite sume trmasuklah aku msti penah faced the same situation kan.mmg haru n parah bile lec kite bg esaimen yg macam2 semacam2 aznil tu.kire bole koyak terabak-rabak la mate ni sbb ber'overnite berjimak ngn esaimen kan (ayat porno).then kite pon jenis yg last2 minutes bru bt kan..so mmg agak lingkup lah esaimen2 tu..time tu mmg ckup sumpah senah seranah kat lec...ish.ish.ish..slh kite tp lec yg jd mangse kan...

tp kan,kite sbnarnye xble la nk slahkan lec saje..bahaye woooo..nnti exam x berkat,mark pon xbyk..bgantung pd pglaman aku time spm dlu mmg aku slalu mgumpat,kutuk2,caci2 n maki2 cikgu2 skola menengah aku..t'utamenyer cikgu2 add math,kimia,bio n fizik time fom 4 && 5..hmmm...dungu bodoh kan aku..yela time form 5 tu dlu mmg aku ade mental disorder skit..so,kesannyer result spm aku tok 4 subjek ni amat2lah kiciwaaaa..dn sptutnyer aku ble dpt yg lebih baek dr tu....xpelah..bnde dah lepas usah dikenang.

maafkan saya cikgu2,
saya bersalah besaq kat cikgu2,
dan skrg sy terima blasannyer ( xkredit 4 subjek n xlayak msuk ke matrix )
8((
so,for those yang prangai agak cam aku tu,jgn la ktuk2,mrh2,maki2 pensyarah or cikgu even cikgu memandu pon
sbb kite akan terime balasannyer.


HANYA BERTELEKU SEBENTAR BERSAMA KIT KAT

 
dalam hidup ni kan ade benda yg kite nak kite xdapat 

and ade bnde yg kite xnak tp kite dapat.

tapi kan kdg2 aku pk balik something yg aku dapat tp aku xmau tu 

lebih baik beratus kali ganda dari something yg aku nak tp xdapat tu.

so,allah tu maha adil kpd hamba2nya yg kerdil cam aku ni ha.

kite diberi kekurangan dan kelebihan.bersyukurlah dgn ape yg ade ye. 8))

ijan said :

"KITA NI MANUSIA YG AKAN SELALU
BER' TRY AND ERROR SPNJANG HIDUP"

SEBAB ITULAH KITA DISURUH MENCARI KEPASTIAN 
YANG LEBIH PASTI UNTUK MEMASTIKAN
KEPASTIAN YG LEBIH PASTI KEPASTIANNYA.

Wednesday, October 13, 2010

RINDUAN RINDU RINDUAN

oihh bedot! mijot rindu kau!
x saba dok nk balik kg jumpe ko,cerita2 ngn ko,kua jejalan ngn ko,
ktwe2 ngn kau,giler2 ngn kau,gossips2 ngn kau..

rindu time keje2 kat kenny rogers dulu,
ko snggup temankan aku sbb time tu aku xbrani nk keje sndiri kan
ko mmg KAKAK SUPERB TERHEBAT!
aku sayang kau sgt2 wei

dan aku rindukan ko skrg nihh.x saba nk cuti sem nk huhahuha ngn ko kt kg,dgn mak,abah,amin and others.aku kat sini merane dek kerane esaimen.thnx sbb jd kakak yg terbaik dlm hidup aku wehh.ko byk tolong aku macam :
  • bank simpananaku
  • tempat mengadu nasib
  • tempat mendapat kasih sayang
  • sumber kewangan n ceti haram aku
idahhhh,aku rindu ko ni,
rindu mak,abah
kucing2 tu
aku nak keje kat bp and then dpt la slalu kua ngn ko,

KITE MMG ADEK BRADEK+KAWAN TERBAIK KAN
even sume ckp aku kakak ko,
tp ko ttp akak aku sbb ko tu prangai cam dak2..
 
 p/s : wehh,ko xble kawin selagi aku x kawen sbb aku nk kawen saeng ngn kau.aku xnak nnti aku sorang2 law ko da kawen..janjian ya!! ko tue sket pon xper la..tnggu la aku dok!
 
amin @ gomen

aku pon rindu kau wehh
even ko da mghalang cite2 aku tok jd anak bungsu tp xper la
bnde da lepas jgn dikenang T____T
*cite3 aku dlu nk jd ank bgsu,tup2 die lahir*
 
SPM bt baik2 ye dik,
nnti pas exam,aku bawak ko g kl..ko stay uma mujib or bunge
nnti dpat ko jage anas skali..heee
then aku bwk ko ronde2 satu kl..bia kite jd adek badek yg annoying.
tiap minggu la kite kua ye..
yesss...ini satu matlamat,msti ko da x saba nk kua dr umah kan..
cpt la hbis spm!

ABAH & ISTERINYE (mak aku la derrr)

ouh abah....nak ceramah agame pakai ayat kamus satu..haha..style lah abah!!
rndu kot ngn ceramah2 and bebel2 abah tu..
rnduu nak kirim mee tom yam bile abah kua ngeteh petang kat pasir.
rndu nk dga abah annoying ckp kuat2 kat tepon..
rndu nk dgar abah marah mizan sbb mizan balik umah lambat
*law kol7 xde kat uma mmg kne blasah la aku*
rindu abag segala2 nya!!
 (gambar time wedding kak bunge)

dan untuk isteri kpd abah..
 
 (pic nie time aku kecik2 lg la kot,fom5 ea..Langkawi mari)
cik suati ouh cik suati..
baju kurung mizan da siap k lom???
name je tukang jahit,tp raye bkn aku ade baju raye yg mak aku wat pon..
satu 2 jer.ape la sgt..

mak ouh mak,
nak duit,nk ngeteh kat KAFE 35 ngn geng GAGAK ITAM
ble la..ble la..
yes!!! !) dollar dpt!
  
mak,mizan mak makan sambal ikan bilis,ayam kampong msk kencur, kerabu...
mak nak nasi goreng,mak nak apam balik..
mummy i want lempeng cecah susu.
amma,i want bubur nasi tuuuuuu...
mak,mizan nak rendang daging,dadih,karipap mak buat..*sedihnyer*

mak,nak air susu..nnti antakan kat atas tau!
mak nk kopi gak..
mak nk jemput2 pisang...
rnduuu kat MAK!!


* abah,mak,idah,amin,kucing-kucing,ayam2...mizan rindu semuanyer*
sayang selalu..tnggu mizan balik oke.
tp mizan takot nk naik bas,
takot giler sbb tragedi 10.10.10 tu..
eksiden die terokk giler..
da la nnti law balik sorang2 8((

nnti law mizan balik nek bas tibe2 eksiden cam ner??
xpe la,mintak maaf siap2..
ampunkan dosa mizan slame nie ye.
 
T________T
 



 


CIKALAK ITU ESAIMEN

esaimen yg sgt banyak membuatkan kami dak2 teka ct114 and ct112 bertungkus lumus menyiapkan esaimen yg diberi oleh cik mas tuhh..da la esaimen pakai kuase pale hotak tahap super saiya an..mmg mcm thesis pon ade..

bile aku tgok status fb jer,mmg rate2 dak2 menyumpah senah esaimen nie.. like me ESAIMEN YANG MACAM KESIALAN. ouhh..bahana esaimen aku tercarut2 kan..peduli hape kan  *mak abah i x aja pon oke*

dan skrg sbnanyer aku da siap esaimen for individual,tnggal team jer...tp yg keje team pon hmpir siap..sok j ar aku wat gn dak2 nih..

so,tujuan aku conteng2 kat belog ni adalh tok temankan fana kt lua nie haa..cian die x ciap lg..kang nnti tnggl sorang,ade hantu kacau die..tidak...tidak....aku xmau mummy aku kne histeria...hehe...mau tido di luar lah cam nie.

sesungguhnye esaimen for subject
RESEARCH WRITING ni sgt2 mencabar bg aku.
harap2 lepas wei..aku x mau repeat...TAK MAU PAK!
cite2 mau dapat dekan nihhh..
tp harapan cam harammmmmm

it oke lah,
bersusah2 dahulu,
berhuhahuha kemudian.

chau.

jap,nk uplod pic ble x even bnde nie xder pon kne mgene ngn crite nie..
eh eh suke hati pale patela aku la nox!


hey hey hey u oll..selamat petang and assamualaikum. udah agk lame kn x hupdate ini OUH KINDA DINDA IJAN..msti u oll rindu..heee...

dlm cuace yg agak x mnentu nie kan..mmg ramai orang saket kan...batuk la,slseme la,saket tekak lah,saket hati lah bagai...ouhhh kesian korang kan..korang x kuat,korang lemah and x macho lah..heheh...*nnti law da kne kt btg idung sndiri baru tau*

tp kan,aku pon saket jgk wooo..hari sbtu hari tu kan,aku x tido lgsg pon..tdo jap2 jer..1 jam,2 jam...aku smgat wat esaimen..mmg hebat ar kau esaimen...aku berdating ngn ko..smpai la hri ahad..aku bertahan jer..even ade clas tarian,aku tahan gak..da la kat kelas tarian asek kne marah jer...grrrrr!!!

dan aku mmg rase bdn aku ni x sedap gler,tulang2 aku si patela,humerus,radius,ulna,falenges.metafalenges serta otot2 glutus maximus aku,strerokledeomastoid aku...pehhhh....mmg sengal2 ubi kentang lah *name2 otot n tulang tu aku lupe seyhh nk eja cm ner...da lame x blaja sains sukan katekan*....kepale ni,x paya ckp ar...asek berdenyut2 jer...mmg aku mau kasi hentam kat dinding 554 kali j ar..

GYLAAAAAAA...tp kan aku xble mgalah wei...skali aku ckp aku saket n nk demam,nnti melarat entah ke mane2..so aku bt2 bdo diam2 xnak gtau sape2 dgn konon2 ketidaksehatan aku ni..xmau xmau...aku xnak saket....xde istilah tok aku saket oke...aku kene kuat mcari nafkah tok anak2 kucing aku..

*chau*

Saturday, October 9, 2010

WASIAT BUAT SI NOBICHAN

i just fall again n again
day by day
my heart will become DUPDAPDUPDAP if i think of MNZR

mmg susah nak gambarkan what the feeling that i feel around 1 month lately.rase sungguh menabjubkan.aulu aku ingat lagi lepas aku clash ngn si apek bugis tu,aku jnji aku xkan caple ngn sape2 pon untill umo aku 21 tahun,law aku caple aku akn di panah petir and xkan bahagia. so unmatured kan.hahah.well time tu mesti la tga frust tertonggek-tonggek kan.that bile aku terkenal dan terrapat ngn si MNZR ni sbulan yg lepas..yeke??? sbulan lebih kot..time2 puase tu,hidup aku jd lain lah skrg.dari member yg slalu komen mengarut2 kat fb,gado2 kat fb,msg2 kat fon sampai la skrg kami sudah pon bergelar gf/bf masing2.hebat bukan.haha

atceli aku da kenal si MNZR si since aku fom3.kenal gitu2 j lah..bile aku tnye die balik,die xknl aku lg pon time tu...how come kan kan..stahu aku dulu dia adalah orang yg sgt nakal n kire aku cm myampah sikit lah.konon blagak taiko kat skola..euuuu...perasan nyer die.aku slalu tgok die lepak2 ngn kawan2 die,lepak ngn awek2 yg style pakai tudung yg tah pape tu.org kl ckp 'stail lipat tdung dak joho' euuuuu...aku xpena kott.kire die nie mcm crocs lahh.  crocs yg sgt ganass!! 

than,aku teringat 1 hari aku penah terlepak ngn die kat taman medan *tempat anak2 agas lepak kt medan*. yela time tu aku ngn syud.syud tu awek die time tu.so aku cm terlepak skali lah. smpat la jugak bercakap2 ngn si MNZR kejap2..not bad,biase lah..care dak skola. haha.time tu aku lgsg x interested pon gn die...mmg tak la nak suke2 ngn taiko skola. tpi kan die mesti x ingat time kami lepak kat taman tu...yela dulu aku xhot,aku sekema jer...aku bukan budak freehair yg dak2 medan tergiler2kan...aku dak fom3 yg ta tau ape2..baru blaja jdi anak agas tp xmenjadi...hahahha..nsb bek xjadi...law x mmg x ke uitm lah aku skrg.

law aku 6pak die kat skola pon aku wat2 bodo jer...yela sape la die kan...dak2 yg slalu campo ngn dak2 nakal..mesti la bukan taste aku...hahha...demand x  demand x...but kat skola aku slalu 6pak die kat bilik seni sbb die slalu lepak situ kott..dan aku sgt jelesss bile time die amek hadiah kat pentas sbb die menang ape2 sal seni or rc. yelaaa..dulu kan aku bercite2 nak amek seni tp xjdi sbb aku pk aku mls nk wt folio2 bagai tuhh...so aku just ble tgok jer lahh.

lgi satu,aku slalu dengar cerite2 bad sal die kat skola..cerite krisis die ngn syud kott..aku pon da lupe..yg pnting syud slalu cerite kat aku lahh..hahah... TAIKO OUHH TAIKOOO!!

tpi tu sume ceritu anan anak sekolah..kami semua da meningkat dewasa n cube tok jd yg lebih baik.org kate manusia mane yg tak buat silap kan. and skrg MNZR pon da jadi apart of my life.. sgt2 penting bg aku selepas abah,mak,adik bradik dan anak2 sedare..same penting lah.baru aku rase jiwe aku hidup smule lepas stahun sume tu mati...

NAK TAU TAK APE YG BERUBAH LEPAS 15 SEPTEMBER

1. sepanjang setahun lepas aku hanye akn topap 15-20 sbulan dan skrg aku akan topap 10ringgit seminggu

2.hp sony putih aku akan slalu bunyi dengan mesej2 die ,bole dikatekan setiap hari kami mesej.law dulu haramm

3.tiap malam aku akn berangan kawin2 dgn die and build a happy family (bagai lah aku berangan)

4.dak2 uma akan ckp....hei ijan ni hari2 mesej,x bosan ker??

5.sy akan slalu stalk wall die..mane tau die men2 ngn pompuan len ker
*tp yg sbnanyer aku sgt tak kesa pon die nk gedik2 ngn pompuan len,sbb aku percaye ngn die and aku phm FACEBOOK adalah untuk berkawan)

6.dan hari2 jugak aku akan tgok blog die sbb aku nk tau gk something yg baru sal lagu2 die ke,artwork2 die ker..sume tu da jadi hobi bg aku.

7.lepas smbyg law aku x lupe aku mesti akan doakan tok die dan hbgan kami sekali. yela sbb aku rase aku nk create something yg new dlm hdup.aku bkn dak skola yg asek nk men2 cinte monyet.zaman tu da berlalu bg aku wehh...skrg JMB sudah dewase lahhh.

8.aku copy and paste pic2 die kat fb and hari2 aku akn tgok la satu2 pic die....* romantik kan*

9.aku tersangat lah risau bile die kate die demam,sakit pale,migrain and whatever tu lahhh...mesti la aku risau n terlalu risau...time2 die nk saving duit tu die post kt fb makan meggi jer,telur jer,ape jer..msti la aku sedihh sdgkan aku ley mkn mcm2 kat sini tnpe had 8(( sy risau kamu sygg!!

10. yg ke sepuluh adalah....lw kat fb aku post lah post yang tingtong2,ciput jer yg komen...law dulu b4 kapel...berjela2 komen dr kawan2...terutamenyer kwn2 laki...agaknyer dorg da tau aku da ade pakwe,,dorg pon da takut2 nk komen kat post aku...huwaaaaa....xper aku sedar status aku da len skrg....but...it just oke lahh..

11. kami adalah caple yg sgt annoying sbb suke tergedik2 kat fb...sgt gedik sampai aku rase mesti ade org yg myampah..hahhha...aku aku n bf aku kisah ker wehhh???? bia la...kami saje nk ynjuk kami caple yg sedang bahagia! hahhahaha    *ketawa kejam*

even kami baru terkedek-kedek nak mengukuhkan hbgan kami,
tpi kami ttp akn cube yg terbaik bg hbgn nie.
ouhhhh,,,ayat jgn nak kamus sgt ble x??

TENTANG DIA YG AKU SUKE

1. kelakar beribu kali kelakar( aku tak pna jmpe laki yg pling ngeng mcm die)

2. sangat perasantan (sindrom)

3.merendah diri konon2 nyer

4.pandai men gitar (ble jd cikgu gitar aku)

5.sekepala lutut ngn aku.

6.pandai lukis2  (hopely die lukiskan lah potrait tok aku eyy)

7.gedik and mengade2 ( euuuu...mcm nk kene lempang2)

8.seorang yg pentingkan family (hopely die akan berbaik ngn abah die 1 hr nnti)

9. sy kachak! sy hensem! sy superman! sy hebat!  (hotak2 hang)

10. pandai ambik hati,xpena abaikan aku,romantik sikit2 jer    (heeee...suke2nyer)

11. die slalu ade ngn aku even die kat perak aku kat shah alm
*tnggu la kat kg nnti,aku nk jmpe ko hari2..aku buli kau bwk aku g jalan2...hah xkire!

12.tak penah marah aku.

13.seorang pendengar yang baik (law aku ade mslah,die ar tempat tadah cerita2 dongeng aku)   hahaah...pdn muke kamu!


14. kamu xpena jemu wish i love u,rnduu kamuu,syg kamuu, cintee kamu
dan sy sgt hargainye.

Mohd NorZihan Ramli,terime kasih tok sege2nyer spanjang 3 minggu 4 hari nie...mmg kite msih baru lg dlm cintan cintun ni kan.mane la tau kite ni mmg ditakdirkan tok bersame2..haha.haha perasan jer kan saye nie..tp kan lepas sy knl kamu lebih2 lg bile da caple,hidup sy brubah weiii...asek ketawe2 jer..happy jer memanjang..kawan2 pon jelessss tgok kite. kamu sgt suwetttt and sy harap kamu xkan pena brubah sampai bile2...mcm mane kamu layan sy time mule2 caple, mcm tu lah 10 or 20 tahun akan datang.insyaalah...amin.

then,sy akan sntiase ade tok kamu..if kamu ade mslah or nk luahkan pape..just cari sy je...sy sedi jd pendengar setia even kdg2 sy xde mase...heeee..sy just nk jd yg terbaik di mate kamu n jd seorang gf yang baik untuk kamu..sy nk kamu syg sy lebih dr kamu syg digimon ar faraidayu tuuu..oke.

sy xkan skali2 tinggalkan kamu melainkan kamu yg buang sy dr hidup kamu 8))


zihan,jadilah lelaki yg bergune ye..
lelaki yg bergune pd keluarga kamu.
wish kamu berjaye dlm hidup and pening2 kepale kamu tu hilang.

i love u yayang
dora chan love nobi kon
ijan love jian
kinda dinda love cicak kurus
kamu adalah SOMEBODY SOMEONE sy!! sy da jmpe kamu!
next sem kite dating kt genting eakk,
saye mau tnjuk cahaya aurora kat atas langit,pasti kamu teruja 8))

sayang selalu,
6.15am


Friday, October 8, 2010

OUH MNZR.

mane la hati x kesian kan law hari2 die mengadu sakit kepale,migrain,x cukup tido and what so ever..aku terasa mcm aku je yg buat die tak cukup tido tuh...yela hari2 die msg ngn aku kan..kdg2 sampai lewat malam..aku rase bersalah weiii...pkre yg wat aku tersentap ialah :
situasi : im di fb
(ayat lebih kurang cam nie lah)

'ble x law orang nak tido dulu,sbb sok ade kelas n test'

tadaaa...mestilah aku terase sgt kesian kan,
mcm terpakse die msg n ber'fb ngn aku,

Jihan,xpayah la mintak izin dr sy sal bnde2 kecik nie, sy bkn pakse kamu msg2 sy.
if kamu busy,ngntuk,penat n pening pale,
kamu boleh tido dulu lah.
sy oke jerr..
jgn la plak kamu nk post kt fb pgi ni kate kamu
'saya sgt sengsara tidur'

mestilah sy sgt kesian kat kamu..
wlaupon sbnanyer hal ni xde kne mengene ngn sy,tp sy ttp rase ksian gn kamu gak

PELISS,TIDO AWAL MULAI SKRG YE....

sayang selalu,
ijan

chaw~

Thursday, October 7, 2010

SKANDAL
SKANDALISME
SINDROM BERANGKAT *abg/akak/adik angkat*
perlu ke??

berbalik pd hujah diatas sbnarnye aku sgt lah tidak menyokong law orang yg ade or xde bf/gf gedik2 nak berskandal.geli kott.geli bulu ketiak aku ni haaa..tolong la wehh..ko da caple pon and ko pnye caple tu sikit la pnyer baik n cantik ble lak ko pasang skandal byk2 kat luar kan.try la law caple korang tu tau..ape pasaan dorang????

alasan korang sng jer kan..sbb nak skandal2 jer..bkn nyer lebih pon..adoi manusia,korang da besar buat la cari orang da besa.nak kawan,kawan jer la..perlu ke ade istilah skandal nie wei?? aku cukup geram lahhh.
even kawan2 aku sendiri berskandal pon aku mmg hangin sbnarnye..sampai hati kan dorang buat caple dorang cam tuh..

nak kawan,kawan jer la..xpayah la bt istilah SKANDAL JE?? TEMAN TAPI MESRA JE?? kepala hooo kau!  aku mmg cukup antilah sbbnye aku sndiri xpena berskandal or berteman tp mesra nie..nak wat pe wehh..nampak sgt ko ni lemah membanggekan diri yg ko ade ramai skandal...grrrrrrrrr..geli aku!!  aku ade kawan ramai tp bukan berskandal la. pikiran tu bia matang sikit lah.

then,sindrom abang angkat n adik angkat serta akak angkat......

nak buat ape tok aku ade?? aku ade abg2 adik n akak yg sgt sejuta lebih berguna drpd org2 luar tu lahh
tak perlu rasenye terangkat2 nie.nnti len lak jadinyer..dan aku sgt annoying bile time skola dulu dak2 ibang2 nak berangkat2 nie...euuuuuuu...otak senteng nie haaa...len la lw ko btol2 xd abg n akak.

p/s:
aku anti skandalisme
aku anti berangkatlisme
aku anti temantapimersalisme

gylaa pikiran dak2 skrg,
berubah la weii !!

Wednesday, October 6, 2010

FRIEND LIKE THIS KER??

kawan biar beribu,
bercinta biar satu,
berhidup bermati bercinta berdua bersama,
berhidup berhuhahuha berkawan bersama,
bersayang sampai ke syurga,
berkawan pon sampai ke syurga,
barulah namenyer kawan & cinta seiringan.
*sengih2 kejam*

kawan ouhh kawan,
kau ibarat pelita minyak tanah,
how come ko bt aku cam nie eak??
*menangis goling2*

hey hey hey sayang2 sume..marah x marah x bile kite sdg bosan2 tibe mau tgok wall kawan aku sorang nihh..yela mau ditengok ape perkembangan terbaru die ngn cik teha....yahhh...cik teha,dak yg aku nak kenen2kan ngn kawan aku yg tlh menghidekan wall die aku nie...wehhh,how come ko kan?? aku da knl ko since fom5 lg..untuk ape ko hide kan wall ko dr aku?? perlu ke weh?? aku salah ape? tak buat ko ape2 kan....

sgt sedeyy weh,bkn b4 nie kita baek2 j k as a friend...i mean SAHABAT TERHEBAT. n kan salah sorang dr sahabat terhebat aku. yg ko meroyan royan mengadu sal teha tu knpe??  kan aku yg tolong ko caple ngn teha tu weh..oo,ade makwe ko ignore aku.aku ade pakwe oke jer..siap jodoh2kan ko ngn teha tu lg..eishhhhh...ta per,nnti aku tnye si teha tu nape ko buat aku cam nie.. tacing 554 tahunlahhhhhhhhhhhhhhh...
 
wehh,aku harap ko masih nk kawan aku lg ngek.
even status aku da len skrg,
kitekan sahabat terhebat,
kau lupe ker..

p/s:

syafikah wan suhaimi aka wan said,

antara kawan and bf,korg pilih mane??
 
aku jawab-aku xde pakwe pon,so aku no komen (2bulan lepas)
fana jawab- xtau,aiman kot.
kak syira-???????????
sasa-????  skandal kot

then wan said again:
bagi aku,
antara kawan and bf,aku pilih bf
sbb
cube pk law kawan kite tu dgn gf/bf dorang,
ade dorang ingat kite??
so,in conclusion
pilih bf/gf kamu dulu b4 kawan2
 
chaw~



SELAMAT PAGI PUNCAK PERDANA!

assalamualaikum sayang sayang semua ! dan juge slamat sejahtera kpd warga2 yg bkan beragame islam
(cehhh,mcm la ade followers ko yg non muslim kan) haha.

hari ini adalah hari khmis bersamaan dgn hari pemalas malasan seharian.sepatutnyer kol 8.30 td aku ade class bel.then sbb mlm td aku tido dgn keadaan yg x tng,so ketidaktenangan aku tu terbawa2 sampai la ketidakbangungan pagi ni..malass seyhh.aku bgun tepat kol 8.31.time tu aku mcm mamai2 lahh..how come aku tak bgun kan.gile ahhh...mmg diambang misteri. aku kejutkan fana pas tu.fana ckp da lambat xya g class tros,aku pon ikutan ajelah...hahahaha..yela kami kan adik bradik teka,so lw die xpg aku pon x pg lahhh. 

plan aku pastu adalah tok tido balik sampai tgari kan,tup tup mesti la perut aku tbe2 sakit dan membuatkan aku tersangatlah cerit berit pg nie..terbaikklahhh. then aku pon hanye mengonlinekan diri pas tu sampai la skrg. heee

p/s
pasni da xble nk ponteng2 lg dah cz da byk kali ponteng dohhh
chau : jmb

Sunday, October 3, 2010

WEDDING + WEDDING = AKU YG LEBIH2 AMEK PIC

assalamualaikum sayang sayang semua!!

aku harap korang semua sihat2 jek ea..heee..bajet macam byk sgt follower kan..padahal??? haha..today aku nak share something about wedding kawan akak aku nie.Malam semalam akak aku yg name BUNGA tu tepon soh teman die  g wedding kawan die..aku pon melonjak2 gembire la cz yelaa..hari ni aku mcm bosan je dok kat uma..law x...tu haaa midvelly,pavi,ts sume aku p haa..mnggu nie sbb aku byk esaimen aku ta p ar..ingat nak ajak fana p skali wedding tu..tp die lak membute ta bgun2 g....fana mmg..

TUNGGU AKU BELI PISTOL AIR BARU LA DIE BGUN CEPAT AGAKNYER

hahahha....aku aku janji nk dtg amek aku kol 12.30 tgari...so aku punye la cpt bgun semate2 mau siap awal...yelaaa..nk pakai bedak lagi, eye liner,maskara,lipice bagai..bluser bagi tonyohhh merah tu haaa...
(sekali skala nak melaram ape slahnyer kan)..aku ta tau nk kai bju ape kan cz baju sume mcm da slalu pakai...ta beshhh lorhhh..so aku pakai j la baju kurung pahang wane pink pink pink merah...*fiwittttttttt,minah pink syioooootttt*   euuuu,aku anti pink dowww.


tadaaa...ni lah hasilnyer lepas di plastikplastik kan muke aku...
tgokklahh..kening sebelah kiri aku..ade parut aku time kecik2 dulu..asal aku kai selendang jer mesti 6pak..hahah,but... AKU SUKAAAA GILAAA PARUT NIE...mmg 6pak mcm TAIKOO. bhaha.

akak aku dtg punyer la lame..janji len ckp len..jnji kol12.30  tp dtg kol 1...how come???? aku mmg pantang tnggu2 nie haa..so bg tak membuang mase aku..aku pon bkak laptop and fesbukkk ar..hahah..intai2 kat wall CICAK KURUS..tgok die komen2 ngn pempuan mane kan..haha..ecelii,aku tak jelessss pon..heeee.. then bile agak bosan kan and aku mcm comel2 je hari nie so aku ape lagi..men tekan2 webcam lahhh..tadaaaaa....dgn gaye yg macam PONDANDANDANDANDAN and KUNTILANAK NYER aku pon pose la tergedik godekkk...euuuuuuuu...ko mmg PERASANTAN lah mizan....

so..ni la hasilnyer bile aku tergedik2 berwebcam..
sila ignore jika anda mau termutah mutah gajah bile tgok gaye saye oke..
*padan muke kamu...rasa'in*

1

2

3

4

5

6

7

8
tadaaaa....giler giler kan aku pose...macam PONDAN lahhh...
hahahha...saje2 kott..sila la muntah sila la muntah...

tepat kol 1 kottt..akak aku pon datang lahh..time tu aku maseh pesbuuk lagi..so lambat lah aku turun ke bawah..yela umah aku pon tingkat 5..lagilah aku terkedek2 trun..sampai je kerete tros akak aku bebel bebel...gilaaaaa punya CIK PUAN BUNGA...ko yg lambat sehh...aku lak kene...so destinasi kami pas tu ialah ke KOLEJ 9 UNIVERSITI MALAYA..kat dewan sri tanjung kott..biase lah,name pon kat bandar so taste dorang hanye dewandewan je lahh..

sepanjang perjalanan..*ayat nak sekema* aku asek snap2 pic jer...akak aku pon da pelik ngok aku nihhh..aggagaga...peduli ape..ni blom aku beli DSLR lg nihhh..law ade mmg aku snap2 ape j yg ade kat situ weii..sampai UM..tibe2 kami mcm sesat lak kan..yelaa...aku kan agak pro dgn jalan2 kat UM nie..so how come ble sesat eak???  aduiii...yela..kolej 9 kat lua kawasan la that why la sesat sikit...heeee...pompuan2..

sempat lg nihhh amek pic dlm kete

dan ni die cik puan bunga yg sarat mengandung 3 bulan

akhirnye kami sampai di dentinasi iaitu kolej 9 dewan seri tanjung...fuhhh lepas byk kali posing2 satu UM..akhirya nasi minyakk..here i come! . pas masuk dlm dewan aku pon mule lah berhai hai ngn kawan2 akak aku..berciuman bagai...aduiii..rimas2..heee..cover2 cun kan dpn jejake2 hensem..BINGO! . akhirnye aku dapat jugak makan..makanan normal kenduri kawenn..mak aiii..tak sedap aku..org kg aku rewang masak lg sedap kott..suasane pon tak meriam n tampak sekema...bolehhhla bla.. T_____T. tp part yang aku suke sbb dapat cenderamatahatijantung dari pgantin...standard lahh dpt guddy bag kan.....heeee...suke suke!! then siap la bergambar2 dgn pgantin tuhhh...bagai pinang tak payah dibelahh..moge perkahwinan kamu berdua kekal hingga akhir hayat...amin..BERCINTA DAN BERKASIH SAMPAI SYURGA!




oleh kerna aku just pakai camera hp jer...so gambar pon agak pudar2 lahhh...hahahha...tah pape je aku mengarut kan..tp kan aku tgok pgantin nie aku harap jugak satu hari nnti aku dapat duduk dgn my future husband dkt KERUSI YANG BERHIAS..amin.

p/s : aku nak kawen aku nak kawen aku nak kawen...heeeee.